Klasszikus Home Staging lakott lakásban 2022 Home Staging díj nyertese

Dobos Tímea: Home Stager
Mi a Te home staging sztorid? Hogyan kerültél kapcsolatba ezzel a területtel?

 

Néhány évvel ezelőtt volt egy felújított,  üres lakásunk, amit sokáig nem tudtunk eladni. Ekkor találkoztam Dr.Somogyi Patrícia home staging képzésével, amire jelentkeztem. Imádom az új dolgokat. Rögtön nagyon megtetszett a szemlélet és az egész folyamat. Ekkor felkerestem profi home stagereket és megbíztuk őket a lakásunk felkészítésével. Nagyon nagy sikere lett az ingatlannak, rövid időn belül elkelt, magas áron. Én közben folyamatosan jártam képzésekre, olvastam a témában, utána több ismerős is megkeresett, hogy nekik is kellene segítség, így azon kaptam magam, hogy  az időm nagy részében lakásokat újítok fel és rendezek be, ekkor döntöttem el, hogy főállásban szeretném ezt csinálni. 

 

Mit csinálsz most pontosan? Milyen típusú megbízásokat vállalsz? Csapatban dolgozol?

Vállalok home staging tanácsadást, home stylingot, teljes felújítással kombinált home staginget. Időközben ingatlanközvetítő is lettem, így akár a teljes értékesítési folyamatot is végigviszem. 

Egyedül dolgozom, de van ingatlanközvetítő partnerem, akivel együttműködöm home staging és ingatlanközvetítés területen is.

 

Mikor és miért lettél tagja a Magyar Home Staging Egyesületnek?

Egészen az elején csatlakoztam az Egyesülethez. Nagyon jó érzés egy ilyen támogató,  szakmai közösség tagjának lenni, ahol bárki szabadon kérdezhet, segítjük egymást tapasztalatokkal, ötletekkel.

Hány munkával pályáztál?

Két pályázati anyagot adtam be. 

Mesélj a nyertes pályázatról!

Egy VI.kerületii 66nm-es, nagy teraszos lakást készítettem fel hosszútávú kiadásra. 

Az ingatlan alapvetően jó állapotú volt, így  lakásban kisebb javítások és festés történt, a nagyobb felújítás a teraszon volt, mivel ez adta a lakás kiemelkedő értékét a piacon. Itt cserélve lett a belátásgátló kerítés, fedett terasz, rengeteg új növény került kiültetésre, a cél az volt, hogy egy kis oázist hozzak létre a belváros közepén. Szerencsére kiváló szakemberekkel dolgoztam, így tökéletesen kivitelezték az egyedi elképzeléseket. A felkészítés után az ingatlant 3 hét alatt adtam ki, a meghirdetett áron. 

Meglepett, hogy Te nyerted meg a díjat?

Igen, nagyon meglepődtem, mivel nagyon sok színvonalas pályamunka érkezett be, de nagyon örültem természetesen. Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, hogy a szakmai zsűri nekem ítélte ezt a díjat.

Hogyan alakul az idei éved? Készülnek már az anyagok a jövőévi pályázathoz?

Igen, jelenleg több projektem is fut, mind teljes felújítással egybekötött, így ezeknek hosszabb az átfutási idejük. 

Miért ajánlanád másoknak az Egyesületet és a nevezést a pályázatra?

Az Egyesület számos színvonalas, érdekes előadást, konferenciát szervez, ahol rengeteget tanulhatunk. Jó egy olyan szakmai közösség tagjának lenni, ahol valóban támogatjuk egymást, nincs féltékenység és nyugodtan lehet kérdezni egymástól. Az Egyesület is folyamatosan azon dolgozik, hogy Magyarországon is egyre népszerűbb legyen a home staging, ebből mi tagok is profitálunk.