Az ingatlanfejlesztő kategória 2022 Home Staging díj nyertese

Bojtos Emese: Home Stager
Mi a Te home staging sztorid? Hogyan kerültél kapcsolatba ezzel a területtel?

 

Már régóta érdekelt a lakberendezés, de csak 2 évvel ezelőtt léptem a tettek mezejére. Akkor adtuk el az éttermünket, ez pedig jó alkalomnak tűnt, hogy megvalósítsam régi álmomat, beiratkoztam a Stílustérhez és elkezdtem lakberendező tanulmányaimat. Közben az interneten sokszor találkoztam Dr. Somogyi Patrícia MSP Home Staging képzéseivel. Egy barátnőm már dolgozott is ezen a területen, eleinte neki segítettem, közben pedig vettünk egy ingatlant, ahol már a gyakorlatban is alkalmazhattam a tanultakat. Valahol itt kezdődött az én home staging sztorim.

 

Mit csinálsz most pontosan? Milyen típusú megbízásokat vállalsz? Csapatban dolgozol?

Az ingatlanfejlesztést érzem magamhoz igazán közel, ebben van lakberendezés is a home staging mellett, a kettő pedig jól kiegészíti egymást. Jelenleg éppen egy ingatlankezelő vállalattal tervezünk egy együttműködést, akiknek több párhuzamosan futó projektjük is van. Főleg home staging munkákról lenne szó, kíváncsian várom, mit tartogat ez az együttműködés.

Emellett igyekszem saját márkámra a Meshi Interiorra is koncentrálni, jelen vagyok a közösségi médiában Meshi Interior Blog néven. Ide sok saját munkát is töltök fel, az inspirációs képek mellett, a közeljövőben szeretném Facebook és Instagram oldalamat is minőségi tartalmakkal megtölteni.

 

Mikor és miért lettél tagja a Magyar Home Staging Egyesületnek?

Nagyjából egy éve csatlakoztam az egyesülethez egy barátnőm révén. Hasznosnak tartom az egyesületnél zajló tapasztalatmegosztást, szinvonalasak a rendezvények, külön öröm számomra, hogy egy összetartó szakmai közösség része lehetek.

Hány munkával pályáztál?

Egy felkészített ingatlannal jelentkeztem.

Mesélj a nyertes pályázatról!

Az ingatlant saját részre vettük, mi szerettünk volna később ide költözni. A felújítás során született meg a döntés, nem időszerű még egy ilyen nagyértékű ingatlanba költözni, így inkább az eladás mellett döntöttünk. A felkészítés úgy zajlott, mintha magunknak csináltunk volna mindent, nagyjából a felújítás felénél derült ki, mégis eladásra kerül majd a lakás. Egyébként az ingatlan a II. kerületben van, a 80-as években épült, 88 nm-es, 2 háló, 2 fürdő egy dolgozószoba, kert és kocsibeálló is tartozik hozzá, ami kincset ér ezen a környéken. A berendezést és a színeket inkább férfiasnak mondanám, a fekete színt meleg tölgyfával kombináltam.

Meglepett, hogy Te nyerted meg a díjat?

Nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá, de nagyon jól esett az elismerés. Kezdőként ez számomra különösen fontos volt, hiszen visszaigazolta, hogy jó úton járok!

Hogyan alakul az idei éved? Készülnek már az anyagok a jövőévi pályázathoz?

Már túl vagyok egy szuper gyors eladáson. Vettem egy ingatlant jó áron, amit csak kicsit kitakarítottunk, csináltunk profi fotókat és minimális dekorációt adtunk hozzá, majd újra piacra került. A lakás végül 3 héten belül talált vevőre, milliókkal többért, szóval itt is beigazolódott, hogy az eladásra történő felkészítés és a profi fotók milyen fontosak egy ingatlan értékesítésénél.

Valószínűleg még az idén elkezdődik az együttműködés a korábban említett ingatlankezelő vállalattal is. Ingatlant venni nem tervezek a közeljövőben, rizikósnak érzem most a piacot, nehéz jó áron lakást találni, inkább megbízóknak dolgoznék a következő hónapokban.

Teljes lakberendezési koncepciót már nem vállalok, de berendezési tervezés, bútortervezést, enteriör stylingot és privát shoppingot igen, így ezeken a területeken is várom a megkereséseket!

Miért ajánlanád másoknak az Egyesületet és a nevezést a pályázatra?

 

Számomra az egyesületi tagság abszolút pozitív meglepetés, mindig kellemes a hangulat és inspiráló az egész közösség. Nem jellemző a szakmai féltékenység, őszinte segítőkészséget tapasztalok a tagok részéről, tudunk örülni a másik sikerének, ez nem minden szakmában jellemző.

Nagyon sok színes és változatos programot szervez az egyesület, sokat lehet tanulni az előadásokon. Közben folyamatosan fejlődik az egész MHST, sokat tesznek azért, hogy a home staging a köztudatba is begyűrűzzön, elültetik a magokat, ezáltal pedig nekünk szakembereknek is könnyebb dolgunk van, hiszen az ingatlanfelkészítés egyre ismertebbé válik az ingatlaneladók és közvetítők körében.